top of page

Chef för Politiksektionen, Unionen


Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.


Inom enheten för avtal och politik sker förbundets centrala förhandlingsarbete och här finns expertis inom tex avtal, juridik, utredning, ekonomi, internationellt arbete, pension och försäkring samt ansvaret för utbildning, stöd och tjänster till förtroendevalda. En av enhetens tre sektioner är politiksektionen med drygt 20-talet medarbetare. Sektionen ansvarar för utredningsarbete kopplat till regleringar via kollektivavtal, framtagande av ställningstaganden, kunskap om policyutveckling och bidrag till Unionens röst i samhällsdebatten. På sektionen finns medarbetare med funktioner inom utredning, ekonomi och statistik samt internationella sekreterare.


Nu söker Unionen en chef för politiksektionen.


Befattningen


Som chef för politiksektionen arbetar du i en intern roll och med tydligt och coachande ledarskap leder du sektionens arbete genom två teamchefer. Du ansvarar för att säkerställa verksamhetsdrift, verksamhetsplanering, måluppföljning och budgetarbete samt vidhålla en god arbetsmiljö för sektionens medarbetare. Du sitter i enhetens ledningsgrupp och tillsammans skapar ni tydliga strukturer för samarbeten och bästa möjliga leveranser från enheten. Du samarbetar även med andra enheter inom Unionen.


Du rapporterar till enhetschefen för avtal och politik.


Vem är du?


Vi söker dig som är en erfaren, trygg och stabil förändringsledare med god självinsikt. Du är en prestigelös lagspelare med gott omdöme och du drivs av att se andra utvecklas och bidra till övergripande mål. Du har en pragmatisk ingång i frågor och har en god förmåga att skapa strukturer liksom att skapa goda samarbeten.


Du har gedigen erfarenhet från utredningsarbete, gärna i ett fackförbund eller från statlig förvaltning. Du har kunskap och fingertoppskänsla kring det politiska systemet samt god förståelse för vikten av den svenska partsmodellen, reglering via kollektivavtal och bidrag till hur Unionens röst kan bli hörd i samhällsdebatten. Du har erfarenhet av att vara chef och företräda arbetsgivaren.

Kandidatprofil

  • Tidigare längre erfarenhet av arbete i ledande befattning med personalansvar

  • God förståelse för utredningsarbete och kopplingen till avtalsutveckling

  • God förståelse för policyarbete

  • Goda kunskaper i hur det politiska systemet fungerar

  • God kännedom om arbetsmarknadsfrågor och arbetslivsfrågor inom privata sektorn och tjänstemännens vardag.

  • Erfarenhet från arbete i demokratiskt styrd organisation

  • Akademisk examen

Fackliga kontaktpersoner är

Anna Engvall för chefssektionen, 073 095 90 79, anna.engvall@unionen.se

Shadé Jalali, 08-504 157 50, shade.jalali@unionen.se


För mer information om rollen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Ahlström, 070-6044297 alt. susanne.ahlström@brightness.se

Varmt välkommen att skicka in din ansökan ( CV + personligt brev) senast den 19/2.


Ansök här

bottom of page