Chef Rekryteringsenheten, Sveriges Ingenjörer


Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Med ca 162 000 medlemmar har vi kraft att påverka samhället, skapa goda arbetsvillkor och stärka ingenjörsrollen. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar.

Sveriges Ingenjörer har ett starkt varumärke och är ett fackförbund och en intresseorganisation för högskoleutbildade ingenjörer. Organisationen är demokratisk och bygger på medlemsinflytande. Vi är en del av SACO. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs.


Avdelningen Medlemsutveckla och rekryteras huvudsakliga uppdrag är att ge medlemmar service rörande medlemskapet, rekrytera nya och behålla medlemmar samt utveckla och förvalta förmåner som bidrar till ett attraktivt medlemskap i Sveriges Ingenjörer. Avdelningen ansvarar också för att behålla medlemmar och samverkar med andra avdelningar i syfte att minska utträden. Avdelningen består av de tre enheterna Medlemsservice, Medlemsutveckling samt Rekrytering och vi söker nu en enhetschef till Rekryteringsenheten.


Om rollen


Som Chef rekryteringsenheten ska du utveckla och stärka Sveriges Ingenjörers arbete med rekrytering av nya medlemmar, såväl studenter som yrkesverksamma till förbundet. Strategiskt och operativt ska du leda rekryteringsenheten mot tydliga mål vad gäller rekrytering samt i arbetet med att bilda och stötta föreningar på arbetsplatser.


Rekryteringen av medlemmar sker både fysiskt och digitalt och i rollen ska du fortsätta att utveckla processerna att attrahera nya medlemmar. Förbundet står inför en digital transformation där alla kommer vara inblandade i den fortsatta utvecklingen av förbundets processer och metoder. Detta gäller också i arbetet med rekrytering där vi ser behov av ökad digitalisering och automatisering, du bidrar i denna resa och hittar nya arbetssätt för bästa effekt.


Engagerat och coachande leder du en grupp med tiotalet medarbetare; studentrekryterare, föreningsutvecklare, rekryterare yrkesverksam samt en administratör. Du inspirerar och motiverar medarbetarna som arbetar självständigt inom sina områden. Du rapporterar till Avdelningschefen för Medlemsutveckla och rekrytera.Om dig


Vi söker dig som är en erfaren chef och är stabil och trygg i ditt ledarskap, med en god förmåga att leda i förändring. Du arbetar resultatinriktat mot mål på både kort och lång sikt och du är flexibel och har förmåga att ställa om och ändra planer och åtaganden utifrån nya förutsättningar och förväntningar. Du är en prestigelös lagspelare med god samarbetsförmåga och du drivs av att se andra utvecklas och bidra till övergripande mål.


Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.


För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du har:

· Gedigen chefserfarenhet gärna från organisationsvärlden och/eller näringslivet med dokumenterade goda resultat och en vana att leda i förändringar

· Hög digital kompetens, gärna inom digital rekrytering

· Förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation/erfarenhet från idéburen verksamhet

· God strategisk och analytisk förmåga

· Relevant akademisk examen eller kunskaper förvärvat på annat sätt.


Övrigt

Du delar de fackliga grundvärderingarna och har förståelse för den svenska modellen och arbete i en politiskt styrd organisation. Du har kännedom om hur en förtroendevald arbetar och vilka behov som finns för den rollen.


Tjänsten gäller tillsvidare och är placerad i Sveriges Ingenjörers kansli i centrala Stockholm. Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen.


Fackliga kontaktpersoner för frågor om tjänsten är Johan Fackt, Akademikerföreningen och Lotta Ljungqvist, Unionenklubben, båda nås på 08-613 80 00.


I rekryteringsprocessen samarbetar Sveriges Ingenjörer med Brightness Executive Search. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 8/4. Ansvarig rekryteringskonsult på Brightness Executive Search är Susanne Ahlström som nås på 070-604 42 97.


Välkommen med din ansökan, brev och CV, senast den 7/4. Ansök här