Digital kommunikatör till StatskontoretÄr du en kommunikatör som vill arbeta med att sprida kunskap om statsförvaltningen, förvaltningspolitikens utveckling och den statliga värdegrunden? Söker du en bred roll samtidigt som du har tidigare erfarenhet från att planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser i digitala kanaler? Då ska du söka tjänsten som kommunikatör på Statskontoret.

Statskontoret bidrar till en effektiv statsförvaltning. Vi gör utredningar och utvärderingar inom olika politikområden på uppdrag av regeringen. Uppdragen handlar ofta om att förbättra styrningen, ledningen och organiseringen av statlig och statligt finansierad verksamhet. Våra rapporter används för att effektivisera och ompröva statlig verksamhet. Vi bidrar till förvaltningspolitikens utveckling genom analyser, kunskapsunderlag och seminarier. Statskontoret främjar och samordnar även arbetet för en god förvaltningskultur och mot korruption i staten. Vi samlar kunskapsunderlag och stödmaterial på vår webbplats forvaltningskultur.se. Vi är också en viktig sektorsoberoende remissinstans.

Ditt uppdrag som kommunikatör på Statskontoret Som kommunikatör på Statskontoret är du en av två medarbetare på kommunikationsfunktionen. Tillsammans ansvarar ni för Statskontorets interna och externa kommunikation och stöttar medarbetare och chefer i olika kommunikationsfrågor. Du kommer att ha fokus på att utveckla och förvalta Statskontorets digitala kanaler (extern webbplats, sociala medier, nyhetsbrev och intranät). I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och följa upp olika kommunikationsinsatser som vanligen är kopplade till våra utredningar och publicering av rapporter. För att lyckas i rollen behöver du vara en skicklig skribent som är van vid att målgruppsanpassa ditt budskap och göra fakta lättillgänglig. Du kommer även att arbeta med enklare grafik, layout samt bild- och filmredigering.

Eftersom vi är en liten kommunikationsfunktion förväntas du arbeta med alla delar inom kommunikationsområdet, från att ta fram kommunikationsplaner till att ha kontakt med tryckeriet. Du kan snabbt växla mellan strategiska perspektiv och operativt genomförande av både stora och små kommunikationsinsatser. Kommunikationsfunktionen tillhör enheten för verksamhetsstöd och rapporterar till den administrativa chefen.

Kvalifikationer Du ska ha:

 • Akademisk examen inom kommunikation på minst kandidatnivå eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.

 • Bred erfarenhet av både extern och intern kommunikation.

 • Erfarenhet av att planera och genomföra kommunikationsinsatser från ax till limpa.

 • Erfarenhet av att skapa och distribuera innehåll i digitala kanaler.

 • Erfarenhet av mätning och uppföljning i digitala kanaler.

 • Erfarenhet av upphandling och rollen som beställare gentemot till exempel webbyråer.

 • God förmåga att kommunicera i muntlig och skriftlig form på svenska.

 • Grundläggande kunskaper i Indesign och Photoshop.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Projektledning.

 • Pressarbete och mediebevakning.

 • Arbete i kunskapsintensiva organisationer, gärna myndigheter.

 • Arbete i Episerver, Matomo, Illustrator och Premiere Pro.

 • Sökmotoroptimering och tillgänglighetsanspassning.

Personliga egenskaper Du har lätt för att skapa förtroende i organisationen och samarbetar väl med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt och driva dina ansvarsområden framåt. Du behöver därför ha ett gott omdöme och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är trygg i rollen som rådgivare och bollplank inom kommunikationsfrågor. Som person är du nyfiken och tycker att det är utvecklande att sätta dig in i nya områden. Du kan växla mellan att se både detaljer och helheter. Du arbetar med stor noggrannhet.

Att arbeta på Statskontoret och övrig information Statskontoret erbjuder en arbetsplats präglad av samarbete, kunskapsdelning och värme. Hos oss tas dina kunskaper och erfarenheter tillvara samtidigt som du själv får möjlighet att utvecklas. Arbetet kan periodvis vara intensivt. Vi sätter stort värde på att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara en arbetsplats med bred mångfald. Olika perspektiv gör oss bättre. Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med provanställning i sex månader.

Vill du veta mer om tjänsten och vad vi erbjuder är du välkommen att kontakta Marie Seijboldt (administrativ chef) eller Sarah Jigland (personalspecialist). Fackliga kontaktpersoner är Emeli Mårtensson (Saco-S) och Matilda Loborg (ST). Du når oss genom att ringa till Statskontorets växel på 08-454 46 00.

Välkommen med din ansökan Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan! Bifoga CV och ett personligt brev där du motiverar varför du söker just detta uppdrag. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. För mer information om rollen vänligen kontakta Brightness ansvariga rekryteringskonsulter Anna-Karin Engvall, 070-732 3007, anna-karin.engvall@brightness.se eller Kristina Lidvall, 073-639 0941, kristina.lidvall@brightness.se.

Sista ansökningsdag är 7 januari. Välkommen med din ansökan här