Förhandlingschef, FysioterapeuternaFysioterapeuterna är ett professions- och fackförbund i utveckling. Medlemsantalet ökar och samhället efterfrågar alltmer vår uppfattning i hälso- och sjukvårdspolitiska frågor. Vi är det enda förbundet för landets legitimerade fysioterapeuter och den självklara partnern genom hela yrkeslivet. Medlemmarna är verksamma inom regioner, kommuner, privat och statlig sektor samt som företagare.


Vi arbetar för att stärka våra medlemmar i såväl professionsfrågor som i villkorsfrågor såsom lön, kompetensutveckling, ett hälsosamt arbetsliv och jämställdhet. Vår förbundspolitiska inriktning är att visa att fysioterapeutiska insatser har positiva hälsoeffekter av stor betydelse för såväl enskilda personer som för samhällsekonomin.


Till kansliet med placering i Stockholm söker vi nu en Förhandlingschef


Uppdraget

Som Förhandlingschef har du en central roll hos Fysioterapeuterna med det övergripande ansvaret för förbundets förhandlingsarbete med syfte att skapa goda förutsättningar för fysioterapeuterna i deras vardag. Du har samordningsansvar för enheten Arbetsliv och avtal som består av fem medarbetare varav en biträdande förhandlingschef, en chefsjurist och tre ombudsmän.


Som förhandlingschef är du övergripande avtalsansvarig. Fysioterapeuternas avtalsområde spänner över privat, statlig, regional och kommunal sektor. Arbetet sker i nära samarbete med biträdande förhandlingschef. En viktig del i uppdraget är att omvärldsbevaka och driva det strategiska förhandlingsarbetet. En annan viktig del är att bidra i förändringsarbetet hur förbundet ytterligare kan väva samman professions- och avtalsfrågorna, vilket är viktigt i en snabbt föränderlig värld.


Uppdraget präglas av relationsbyggande med ett stort antal kontaktytor, såväl internt som externt. Du representerar förbundet i externa sammanhang och ingår i olika förhandlingskonstellationer.


I din roll ingår även att vara ombudsman, där du håller i utbildningar, kontakter med medlemmar, fackligt förtroendevalda samt arbetsgivarparter. Du rapporterar till förbundsdirektören.


Kandidatprofil

Vi söker dig som har gedigen kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt och av att leda kvalificerat förhandlingsarbete. Du är van att vara aktiv i rådgivning och utbildning i arbetslivsfrågor. Du har god kännedom om partssystemet och den svenska modellen. Du har akademisk utbildning och en yrkesmässig bakgrund som ombudsman, jurist eller HR-specialist.


För att lyckas i rollen har du ett professionellt och förtroendeingivande förhållningssätt och en strategisk analysförmåga. Du är van att leda processer och förankringsarbete i politiskt styrda organisationer.


Du trivs att arbeta i en mindre organisation och har mycket god förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Som person är du trygg och stabil och vilar stadigt i din erfarenhet.


Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom ett förbund eller idéburen organisation.


Om att arbeta på Fysioterapeuterna och ansökan

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Placering på förbundskansliet i centrala Stockholm, på kansliet arbetar 16 medarbetare. Resor i tjänsten förekommer.


Välkommen med din ansökan senast 9 december 2021.

Facklig kontaktperson för Saco: Therese Barrington, 070-928 61 06 eller via e-post: therese.barrington@fysioterapeuterna.se


I den här rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se


Välkommen med din ansökan här