HR-ansvarig, TCO


TCO söker en erfaren och utvecklingsinriktad HR-ansvarig


TCO är en partipolitiskt obunden centralorganisation som samlar 12 fackförbund med över 1,2 miljoner medlemmar. Som påverkansorganisation arbetar TCO för goda villkor i arbetslivet för landets tjänstemän. TCO:s uppgift är att, med utgångspunkt från medlemsförbundens medlemmar, vara en drivande kraft för att utveckla och påverka politik och debatt. På kansliet arbetar cirka 45 medarbetare.


Om uppdraget

I rollen som HR-ansvarig arbetar du verksamhetsnära med ett helhetsansvar för TCO:s HR-arbete. Du kommer att ha ett tydligt mandat att självständigt utveckla och driva HR-arbetet i linje med det övergripande utvecklingsarbete som pågår av TCO:s verksamhet. I det ingår att påbörja ett arbete med strategisk kompetensförsörjning. Du har en viktig roll i att bidra i den fortsatta utvecklingen av TCO som en attraktiv organisation med kultur, ledarskap och kompetensutveckling i fokus.


Du initierar och driver såväl strategiska som operativa HR-frågor. Du har ett nära samarbete med, och ger stöd till, cheferna i alla förekommande HR-frågor som kompetensutveckling, rekrytering, introduktion, arbetsrättsliga frågor och det systematiska arbetsmiljöarbetet inkl. rehabilitering. Du ansvarar även för lönerevision och lönekartläggning.


Du tar fram processer och policys för att effektivt bidra till verksamhetens behov samt ansvarar för att upphandla olika typer av stöd. Ansvaret för de månatliga och årliga medarbetarundersökningarna ingår i ditt uppdrag, du analyserar resultaten och återkopplar till cheferna. Vidare ingår även samverkan med den lokala fackklubben. Du rapporterar till Kanslichefen.


Kandidatprofil

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av helhetsansvar för HR-frågor där du framgångsrikt har stöttat chefer i personalfrågor. Du har en relevant akademisk examen och en bred HR-kompetens med kunskap och erfarenhet inom kompetensutveckling, rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt, att tolka kollektivavtal samt facklig samverkan. Du är en van användare av olika digitala system.


Du är idérik och gillar att arbeta nära verksamheten för att fånga upp behov och utvecklingsmöjligheter. Du är självständig, drivande och bidrar med energi och en positiv anda.


Du är en skicklig relationsbyggare som har lätt för att skapa förtroende. Du värdesätter ett gott samarbete såväl internt som med externa samarbetspartners. Du är prestigelös och trivs på en mindre arbetsplats där vi alla hjälper till där det behövs.


Du har ett coachande förhållningssätt, är trygg i din kompetens, har en hög integritet och ett gott omdöme. Du trivs som allra bäst i en bred och varierande roll där det är viktigt att du har en god administrativ förmåga, är strukturerad och noggrann. Din goda kommunikativa förmåga är viktig för rollen och du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.


Du delar TCO:s värderingar och vi ser gärna att du har erfarenhet av facklig eller annan idéburen verksamhet.


Om tjänsten och att arbeta på TCO

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet ligger på Linnégatan 14 i centrala Stockholm. TCO tillämpar kompetensbaserad rekrytering och erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering.


Välkommen med din ansökan här!


I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se


Facklig representant är Ronny Tedestedt, Unionen-klubben på TCO:s kansli, ronny.tedestedt@tco.se