Insamlingsansvarig, Astma- och Allergiförbundet


Till en ny funktion på Astma- och Allergiförbundet söker vi dig som ska bygga upp och driva förbundets och forskningsfondens insamlingsarbete till nytta för Sveriges tre miljoner astmatiker och allergiker.


Astma- och Allergiförbundet är både en medlems- och patientorganisation och parallellt driver vi också en stiftelse: Astma- och Allergiförbundets forskningsfond. Tillsammans arbetar vi för ett friskare liv för alla med astma, allergi, atopiskt eksem och annan överkänslighet och för att färre människor ska utveckla allergier. Vi arbetar genom att påverka samhället och beslutsfattare, vi arbetar för att stötta forskning, vi arbetar med kunskapsspridning, och vi arrangerar verksamhet för våra medlemmar. Vår vision är ett liv fritt från allergi.


Befattningen

De senaste åren har Astma- och Allergiförbundet blivit en synligare och tydligare aktör i det offentliga samtalet, vilket lett till flera framgångar i det politiska påverkansarbetet. Forskningsfonden har samtidigt finansierat forskning med nästan 200 miljoner kronor. För att kunna bidra till nästa stora förbättring, genom stärkt forskning och påverkansarbete, behöver vi satsa mer. Vi inrättar därför denna strategiskt viktiga roll. Som Astma- och Allergiförbundets första Insamlingsansvarig kommer du att ansvara för att bygga upp och driva vår insamlingsorganisation.


Målet är att på några års sikt ha byggt upp en professionell insamlingsorganisation med ökade intäkter som möjliggör att vi kan bidra ännu mer till en bättre vardag för alla som lever med astma och allergier.


Ditt uppdrag blir att strategiskt identifiera var möjligheterna finns för att bredda intäktsbasen, ta fram en insamlingsstrategi, utveckla en juridisk modell, bygga och utveckla den infrastruktur som redan finns på plats, genomföra kampanjer och utveckla nya samarbeten. Till din hjälp har du ett team med personer från verksamheten samt en avsatt budget för att bygga insamlingsorganisationen. I din roll ingår i dagsläget inte personalansvar.


Du har ett nära samarbete med generalsekreteraren, ansvarig för Forskningsfonden samt styrelserna för såväl Astma- och Allergiförbundet som förbundets forskningsfond. Din anställning är delad mellan de två juridiska enheterna Astma- och Allergiförbundet och Forskningsfonden. Du jobbar på förbundets kansli, tillsammans med ett 20-tal kollegor och du rapporterar till generalsekreteraren.


Kandidatprofil

Vi söker dig som har förmåga och erfarenhet att bygga upp och utveckla vår insamlingsverksamhet. Du har gedigen och bred erfarenhet av att arbeta med givande och insamling såväl strategiskt som operativt.


Du drivs av att sätta och arbeta mot tydliga mål och uppnå resultat. Du har god ekonomisk förståelse och är van vid eget budgetansvar. Du skapar struktur och följer upp. Du trivs som bäst när du får varva strategiskt med operativt arbete.


Du är en skicklig relationsbyggare och skapar goda samarbeten. Vi tror att du har befintliga nätverk som är värdefulla för vår verksamhet. Du trivs i och har god förståelse för den ideella sektorn.


För att lyckas i rollen är du driven, analytisk och kommunikativ. Du har en förmåga att entusiasmera och få med dig såväl kollegor, styrelsen som externa aktörer i arbetet. Du har en god förståelse och driv för marknadsföring.


Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du får bygga nytt, sätta din egen prägel på verksamheten och blir en viktig kugge i en organisation som präglas av nybyggaranda där vi starkt flyttar fram våra positioner, alltid med fokus på ”Ett liv fritt från allergi”!


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt nyrenoverade, fräscha kontor på Södermalm i Stockholm. Möjligheten till distansarbete delar av arbetstiden är god. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Sista ansökningsdag är 11/4 2022. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att söka redan idag!


Facklig kontaktperson är Elinor Gustavsson, tfn: 08 – 506 28 205, elinor.gustavsson@astmaoallergiforbundet.se


I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: ake@brightness.se


Välkommen med din ansökan här