Kommunikatör med fokus på näringslivs- och arbetsgivarfrågor


Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för den grafiska branschen som består av tryckerier och förpackningstillverkare. Grafiska företagen företräder ca 400 medlemsföretag med ca 12 000 anställda. https://www.grafiska.se/

Gröna arbetsgivare är arbetsgivarorganisationen som företräder 4 000 medlemsföretag med 30 000 medlemmar med verksamhet inom lantbruk, skogsbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf. https://www.grona.org/

Grafiska Företagen och Gröna arbetsgivare samverkar tillsammans med Skogsindustrierna och TMF i det gemensamma servicebolaget Arbio AB, och ingår i Svenskt Näringsliv. Grafiska Företagen och Gröna arbetsgivare har en gemensam kommunikationsavdelning som består av fyra personer; en kommunikationschef samt tre medarbetare.


Grafiska Företagen och Gröna arbetsgivare söker nu en driven och engagerad kommunikatör till kommunikationsavdelningen som befinner sig i en utvecklingsfas. Rollen innebär både strategiskt och operativt kommunikationsarbete med fokus på innehållsproduktion i såväl arbetsgivar- som branschfrågor. Målet är att aktivt bidra till nytta för medlemsföretagen, framgångsrikt lyfta förbundens varumärken och göra intressepolitiska frågor synliga och relevanta.


Om rollen

Det är en bred kommunikatörsroll med en tonvikt på digital kommunikation. Du kommer att jobba med att skapa relevant innehåll för olika digitala plattformar och ha ansvar för organisationernas nyhetsbrev. Rollen som innebär mycket skrivande är både strategisk och operativ samt kräver en förståelse och ett intresse för näringslivs- och arbetsgivarfrågor.


Du har många kontaktytor med båda organisationerna för att snappa upp viktig information och säkerställa kommunikation till medlemmar men även lyfta organisationernas viktiga arbete via extern kommunikation och påverkansarbete.


I rollen rapporterar du till Kommunikationschefen för Grafiska företagen & Gröna arbetsgivare.


Kandidatprofil


Kunskaper och erfarenheter

För att lyckas i rollen bör du vara en flyhänt skribent med förmåga att anpassa komplexa texter till de målgrupper du kommunicerar med.


Du har erfarenhet av digital kommunikation och en förmåga och vilja att använda digitala möjligheter för att effektivt nå ut med kommunikation till målgrupperna.


Du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikationsområdet och minst fem års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör.


Du trivs med att vara spindeln i nätet. Du har lätt för att snappa upp vad som är viktigt och formulera detta i en budskapsplattform och sedan operativt målgruppsanpassa kommunikation kring detta.


Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i kunskapsintensiva organisationer med experter och en god förmåga att målgruppsanpassa kommunikationen.


Det meriterande att ha erfarenhet av partsvärlden.


Du är duktig på att samarbeta med andra och skapa goda relationer och trivs i en föränderlig miljö.


Du är strukturerad, initiativtagande och med ett eget driv i att leverera goda resultat.


Kanske har du en bakgrund som pressekreterare eller journalist där du tidigare kommunicerat kring liknande frågor.


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor på Storgatan i centrala Stockholm. Grafiska Företagen & Gröna arbetsgivare erbjuder en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.


I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Kristina Lidvall, kristina.lidvall@brightness.se alt 073-639 09 41.


Välkommen med din ansökan senast den 27/4. Ansök här