Kommunikationschef, Friluftsfrämjandet


Vi söker dig som vill sätta Friluftsfrämjandet på kartan!


Är du en trygg, engagerad ledare med gedigen kompetens inom kommunikations- och marknadsområdet med vilja att driva ett förändringsarbete? Då är det kanske dig vi söker.


Välkommen till Friluftsfrämjandet, Sveriges största friluftsorganisation. Vårt syfte är mer aktuellt än någonsin - att skapa ett bättre samhälle för alla genom folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med vår ideella kraft tacklar vi några av vår tids främsta samhällsutmaningar, exempelvis stillasittande, segregation och miljöförstöring. Det gör vi genom att skapa roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.


Med över 112 000 medlemmar, 8 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation. På riksorganisationen är vi ca 25 medarbetare och vi samarbetar nära våra ca 15 kollegor inom våra sex regioner.


Till Riksorganisationen söker vi nu en Kommunikationschef.


Om rollen

Vi tar nu steget mot att öka vårt genomslag och positionera Friluftsfrämjandet som en samhällsaktör som man vänder sig till i frågor om natur och friluftsliv. Vi har högt ställda mål, idag når vi ut till 12,5% av den svenska befolkningen och vår vision är att till 2030 nå ut till 25% av allmänheten.


För att lyckas med det är ett starkt och effektivt kommunikations- och påverkansarbete centralt. Nu letar vi dig som vill leda det arbetet, att skapa innovativ kommunikation som ökar kunskapen, skapar engagemang och påverkar politiken. Du kommer att arbeta strategiskt med våra olika varumärken och säkerställa vår relevans i olika kanaler.


Som kommunikationschef leder du kommunikationsavdelning med sju kompetenta och drivna medarbetare som ansvarar för intern- och extern kommunikation, press, opinionsbildning och påverkan, webb, event och vår medlemstidning Magasin Friluftsliv.


Internkommunikationen är central för oss på Friluftsfrämjandet, det handlar om att nå ut till våra 112 000 medlemmar och 8 000 ledare som i sin tur möjliggör alla våra äventyr. Ditt uppdrag som kommunikationschef är brett och passar dig som trivs i olika typer av sammanhang. Ena dagen träffar du företag som delar vår vision om vikten av friluftsliv för alla, för att nästa dag ta fram en debattartikel om barns stillasittande och för att under den tredje dagen förbereda kommunikationsstöd till våra ledarutbildningar.


I din roll är du även presschef med huvudansvaret strategiskt och vid kriskommunikation; till din hjälp har du en pressansvarig. Uppdraget som kommunikationschef innebär många interna och externa kontaktytor. Genom din roll i ledningsgruppen bidrar du aktivt till det övergripande arbetet med Friluftsfrämjandets spännande utvecklingsresa. Du rapporterar till generalsekreteraren


Kandidatprofil

För att lyckas i rollen är du en trygg och erfaren chef som är van att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du har bred erfarenhet av att arbeta strategiskt med kommunikation och av att driva marknadsstrategier utifrån medlemsresan; du identifierar möjligheter och arbetar med konceptutveckling. Samhällsdebatten intresserar dig och du har erfarenhet av proaktivt pressarbete. Du är en skicklig skribent och har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska.


Vi förväntar oss att du som chef är en tydlig och prestigelös ledare med en coachande ledarstil. Du skapar resultat genom att motivera och inspirera ditt team och samverka inom organisationen. Arbetet har många kontaktytor och du är en relationsbyggare som trivs att vara socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.


Du är lyhörd och har en god förmåga att fånga upp ledarnas, lokalavdelningarnas, medlemmarnas och regionernas behov. Uppdraget kräver en förståelse för såväl ideellt engagemang som näringslivsfrågor.


Som person är du kreativ samt initiativ- och idérik. Du drivs av att utveckla såväl medarbetare och verksamhet samt att skapa resultat. Du är analytisk och gillar att arbeta såväl strategiskt som operativt.


Att arbeta på Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Sedan 1892 har vi främjat friluftslivet och värnat allemansrätten. Vi skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.


Här kommer du till en trevlig arbetsplats med kompetenta och engagerade medarbetare, där du får vara en del av den utvecklingsresa vi är på. Arbetet innebär frihet under ansvar och vi tillämpar kollektivavtal. Den 1 september flyttar vi till nyrenoverade lokaler på Södermalm.


Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär samma förutsättningar för alla oavsett etnisk/kulturell bakgrund, kön, ålder mm.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor i Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Låt äventyret börja - välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag är 26/5 2022. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att söka redan idag!

Facklig kontaktperson är Andreas Karlsson, andreas.karlsson@friluftsframjandet.se


I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se eller Kristina Lidvall, tfn 0736-390941, e-post: kristina.lidvall@brightness.se


Ansök här