Kommunikationschef, TMF


TMF är bransch- och arbetsgivarorganisationen för hela den träförädlande industrin och möbelindustrin i Sverige. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Du möter deras produkter dagligen – från småhus och trappor till designmöbler och badrum. TMF företräder cirka 650 medlemsföretag som sammanlagt sysselsätter cirka 30 000 anställda. På kansliet på Storgatan arbetar ett 20-tal personer. Kommunikationsavdelningen består för närvarande av tre personer, två medarbetare samt en kommunikationschef.


TMF söker nu en initiativrik, tydlig och utvecklingsorienterad Kommunikationschef som med kraft och energi ska nyttja den stora potential som finns för att förbundet och dess medlemmar att synas mer i samhällsdebatten.


Kommunikation och påverkan ska vara en central del av TMF:s uppdrag; att förflytta åsikter, synliggöra branschen, undanröja hinder och skapa förutsättningar för medlemmarna att göra bra affärer. TMF:s roll som arbetsgivarorganisation och märkessättare inom industriavtalet bör framhållas. Medlemsnyttan ska förtydligas och förutsättningar ska skapas för engagemang och samsyn i organisationen.


Om rollen

Som Kommunikationschef på TMF kommer du att ha ett tydligt uppdrag att utveckla och stärka TMFs kommunikationsarbete med fokus på den externa kommunikationen. Avdelningen ansvarar för såväl extern som intern kommunikation samt medlemskommunikation. Det yttersta målet är att skapa nytta för medlemsföretagen. Avdelningen består i dagsläget av tre medarbetare. Du kommer in i ett spännande skede med fokus på bland annat det kommande valet, och avtalsrörelse.


Trä och möbelföretagarna är en viktig del av det svenska näringslivet; IKEA och många av TMF:S medlemmar har lagt grunden för det svenska möbelundret. Branschen har en stor roll att spela i miljöfrågan och hållbart byggande, man skapar arbetstillfällen i mindre orter, man sysselsätter nyanlända osv. Din uppgift kommer att vara att sätta branschen på mediakartan och säkerställa att man syns i medierna och i samhällsdebatten. Genom opinionsbildning ska du hjälpa förbundets experter att förflytta åsikter och undanröja hinder. Du förmedlar medlemsnyttan till medlemmarna på ett relevant och smart sätt. Och du säkerställer ett gott mediestöd i avtalsrörelsen. Du ansvarar för att ta fram en långsiktig strategi samt rutiner och processer för hur kommunikationen ska löpa så smidigt och framgångsrikt som möjligt. I din roll arbetar du såväl strategiskt med utvecklingsarbete som operativt med kommunikationsfrågor. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till TMF:s Vd.


Vem är du?

För att lyckas i rollen tror vi att du tidigare arbetat i en medlemsburen organisation, där du lett en kommunikationsavdelning och där den opinionsbildande kommunikationen varit en självklarhet. Du är en tydlig ledare som drivs av att skapa resultat genom att utveckla både medarbetare och verksamhet. Och du får saker att hända. Du har ett stort samhällsintresse och har tidigare arbetat inom politiken och/eller inom media. Du trivs i en roll där du arbetar både strategiskt och operativt och är en lagspelare. Du är prestigelös, har integritet och en god förmåga att vara tydlig och prioritera. Du har en akademisk examen. Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd, och som har ett stort intresse för trä och möbelindustrin.


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor i Näringslivets Hus på Östermalm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset.


I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Susanne Ahlström, 070-604 4297 eller sah@brightness.se. Välkommen med din ansökan senast den 30/3. Ansök här