Koncernkontroller, Akademibokhandeln och Bokus


Vill du arbeta som Koncerncontroller och CFOs högra hand hos ett bolag som står inför en snar börsnotering? Du får möjligheten att jobba i ett detaljhandelsbolag med stort befintligt butiksnätverk och en starkt växande digital plattform med stor potential.

Om jobbet Som koncerncontroller är du CFOs högra hand men även en viktig informationskälla till styrelsen och marknad. I rollen som koncerncontroller driver du självständigt arbetet på ekonomiavdelningen och stöttar CFO främst med att säkerställa att den finansiella informationen upprättas och presenteras på bästa sätt till marknaden samt att bolaget uppfyller och följer rådande börsregler.

Som koncerncontroller ingår ansvaret att säkerställa koncernredovisning och ekonomiprocesser men även strategiskt framåtriktat arbete och affärsuppföljning. Det är ditt ansvar att det rapportpaket och de beslutsunderlag som går till ägare och styrelse hela tiden håller högsta kvalitet och du förväntas även vara med och kvalitetssäkra att de beslut som fattas är kloka och väl underbyggda.

Koncerncontrollern har som ansvar att upprätta koncernbokslut och årsredovisning, med delaktighet från redovisningschef och controllers, samt att löpande sammanställa och analysera balansräkning och kassaflöde. Tjänsten innebär även ett ansvar att hålla ihop koncernens policys samt bolagets process för hantering av risker. Koncerncontrollern ansvarar vidare för kontakt med bolagets långivare och för rapportering av siffror i enlighet med covenants samt att analysera och leverera underlag till styrelse och aktiemarknad. Tjänsten innebär även ad hoc projekt i samband med förvärvsärenden samt att vara drivande i både förvärvsprocesser och integrationsarbete av förvärvade verksamheter. Tjänsten rapporterar till CFO.

Vem är du? Vi söker dig med gedigen och bred erfarenhet inom ekonomistyrning, redovisning och affärsanalys på koncernnivå med erfarenhet från noterat bolag med IFRS som redovisningsprincip. Vi förutsätter att du har relevant akademisk utbildning i grunden och minst 7-10 års arbetslivserfarenhet, gärna med ett par år från revisionsbyrå/ Big4. Det är meriterande om du har erfarenhet från detaljhandelsbranschen och e-handel, och ett måste att vara en god kommunikatör som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Som person ser vi att du är analytisk, driven och målinriktad och gillar att ta ett helhetsperspektiv på verksamheten. Du noggrann men har förmåga att se till sakers långsiktiga strategiska betydelse och vidare konsekvenser ur ett affärsperspektiv samt är duktig på att förmedla detta på ett lättillgängligt sätt. Du har god pedagogisk förmåga, är duktig på att göra framställningar ur olika perspektiv och trivs med att sammanställa, analysera och presentera ekonomiska data. Utöver detta är du en prestigelös person som arbetar bra med andra människor men har hög integritet.

Om företaget Med de starka och uppskattade varumärkena Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play är Bokhandelsgruppen Sveriges ledande bokhandelsaktör.

I över 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln ett stort och väl sammansatt sortiment av böcker samt inspirerande varor för alla som vill planera och förvara, skriva och skapa eller samlas kring spel och pussel. Bokus är bokhandeln på nätet med över 10 miljoner fysiska och digitala böcker från hela världen. Abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuder tusentals ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder. Gruppen omsätter ca 1,8 miljarder kr. Ägare är idag Volati AB men, med syftet att ge Akademibokhandeln och Bokus bästa möjliga förutsättningar att öka tillväxttakten i sina digitala kanaler, har styrelsen i Volati gett ledningen i uppdrag att utvärdera en eventuell notering av Bokhandelsgruppen (se nedan press release).

Mer information: www.bokhandelsgruppen.se , www.volati.se Press release avseende börsnoteringen

Ansökan Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länken, alternativt till cek @brightness.se. eller till eko@brightness.se.


> ANSÖK MED CV + BREV