Ledamotsspecialist, HSB Stockholm
Vill du arbeta med HSBs mest uppskattade medlemsförmån HSB-ledamoten? Nu söker HSB Stockholm en Ledamotsspecialist.


HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som ägs och styrs av 670 000 medlemmar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och du kan vara säker på att vi ser och uppmuntrar ditt driv. Du blir också del av något större – våra medarbetare skapar framtidens hållbara boenden tillsammans med våra medlemmar – välkommen att bli en del av HSB!


HSB-ledamoten är en av HSBs mest uppskattade medlemsförmåner. Det är en person som deltar i medlemsföreningarnas styrelsearbete och är ett stöd och bollplank till övriga ledamöter. Uppdraget skapar trygghet och stabilitet för bostadsrättsföreningen och dess styrelse. HSB-ledamoten är också en viktig länk för erfarenhetsutbyte och kontaktskapande, vilket bidrar till såväl bostadsrättsföreningens som HSB Stockholms utveckling.


Nu söker vi en Ledamotsspecialist, ett varierande uppdrag där du tillsammans med kollegorna levererar HSB Stockholms mest uppskattade medlemsförmån!


Uppdraget

Som Ledamotsspecialist ansvarar du för det löpande arbetet med HSB-ledamoten såsom tillsättningar av ledamöter och administration av arvoden. Till uppdraget hör även att planera och genomföra HSB-ledamotsträffar och att koordinera utbildningsinsatser för HSB-ledamöterna.


Tillsammans med ytterligare två ledamotsspecialister kommer du att säkerställa att tillsättningar av nya HSB-ledamöter sker på ett snabbt och korrekt sätt, att administration och arvoden hanteras utifrån policys och riktlinjer. Administration av stämmopoolen vilket innebär förfrågningar och tillsättningar av ordförande och sekreterare på bostadsrättsföreningarnas stämmor är en annan del av arbetet.


Du ansvarar även för att planera och genomföra 4-6 ledamotsträffar under året där samtliga HSB-ledamöter bjuds in till möten för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte.


Du blir en del av medlemsavdelningen och rapporterar till HSB Stockholms medlemschef. Självklart vill du bidra till vår mest uppskattade medlemsförmån genom att själv ta rollen som HSB-ledamot hos en eller ett par av våra medlemsföreningar.


Kandidatprofil

Vi söker dig som är en duktig relationsbyggare. Du har förmågan att snabbt skapa förtroende och att etablera ett framgångsrikt samarbete med förtroendevalda medlemmar samt kollegor inom andra delar av organisationen.


Du har erfarenhet av, och trivs i, en roll med stort administrativt ansvar. Du är engagerad, noggrann och lösningsorienterad.

Du trivs i projektledarrollen och har erfarenhet av att planera och genomföra events. Du har en relevant utbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med medlems- och föreningsfrågor. Har du dessutom kompetens och erfarenhet av kommunikationsarbete så är det meriterande.


Att arbeta på HSB Stockholm

Anställningen är en fast anställning som inleds med sex månaders provanställning. Du kommer att utgå ifrån HSB Stockholms kontor på Kungsholmen.


Vi erbjuder ett varierande arbete i en bransch som utvecklas. Du kommer att tillhöra ett trevligt gäng på medlemsavdelningen. Här får du ta stort eget ansvar och har möjlighet att utvecklas.


HSB Stockholm erbjuder ett antal förmåner; exempelvis kortare arbetstid under sommaren och 3 500 kronor per år i friskvårdsbidrag. Att du ska kunna ha en balans mellan arbete och fritid ser vi som en förutsättning för att du ska må bra och lyckas i rollen.


Vi arbetar aktivt med vår värdegrund, jämställdhet och mångfald. Allt vi gör ska genomsyras av Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan.


Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2022. Ansök här

I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Kristina Lidvall, 0736-39 09 41, e-post: kristina.lidvall@brightness.se eller Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.seOm HSB Stockholm

HSB Stockholm är den största av landets 26 regionala HSB-föreningar. Varje dag jobbar omkring 600 medarbetare med att leverera marknadens bästa medlems- och förvaltningstjänster åt våra viktiga ägare - våra 182 000 medlemmar. Vårt tjänsteerbjudande är brett och innefattar nyproducerade bostadsrätter, hyresrätter, bosparande och medlemskap för bostadsrättsföreningar och individuella medlemmar. Vi erbjuder också förvaltningstjänster och tjänster inom fastighetsutveckling för både bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare.


Hållbarhet i vårt DNA

Hållbarhet är en av våra kärnvärderingar och ska genomsyra allt vi gör. Och vi menar allvar. För fjärde året i rad är HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 21 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket inom kategorin fastigheter.

Vi arbetar med hållbarhet utifrån ett socialt, ekonomiskt och ett ekologiskt perspektiv. För oss betyder hållbarhet allt från mångfald och vår klimatpåverkan till socialt ansvarstagande bland våra medlemmar, kunder och medarbetare. HSB har i snart 100 år varit en viktig samhällsaktör som bidragit till ett hållbart och inkluderande samhälle. Det vill vi fortsätta att göra.


Attraktiv arbetsgivare

HSB Stockholm är medlem i Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, vilket ger våra medarbetare schyssta villkor, trygga och moderna kollektivavtal och bra pensionslösningar. Vi är stolta över att vi finns med på Academic Works YPAI-lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. Vi är också stolta över att Nyckeltalsinstitutet har tilldelat HSB Stockholm certifieringen Excellent arbetsgivare som ett av branschens mest jämställda företag.