top of page

Pressansvarig, Installatörsföretagen
Vi är en bransch- och arbetsgivarorganisation som stöttar våra medlemsföretag i deras vardag samtidigt som vi jobbar för deras framtid. Hos oss samlas installationsbranschens företag som steg för steg gör världen mer klimatsmart genom elektrifiering, energieffektivisering och hållbara installationer.

Våra 3 600 medlemsföretag med sina 55 000 medarbetare installerar, optimerar och kontrollerar din värme, ventilation, vatten, el- och kommunikationsnätverk. Installatörsföretagens uppdrag är att företräda medlemmarnas intressen och ständigt utveckla förutsättningarna för framgångsrikt företagande i installationsbranschen.

Tillsammans skapar vi ett modernt, klimatsmart och hållbart Sverige. Det är vi som gör det möjligt.

Se en kort film om Installatörsföretagen och branschen https://www.youtube.com/watch?v=n9PVpvkqNq8Pressansvarig Installatörsföretagen


Installatörsföretagen söker en initiativrik och framåtlutad pressansvarig som med kraft och energi nyttjar den stora potential som finns för organisationen och dess medlemmar att synas mer i samhällsdebatten.


Om rollen

Som Pressansvarig på Installatörsföretagen är ditt tydliga uppdrag att genom en aktiv omvärldsbevakning och proaktivt arbete säkerställa att Installatörsföretagen syns i samhällsdebatten, i syfte att påverka frågor som är viktiga för medlemsföretagen.

Våra medlemsföretag arbetar med högaktuella frågor och utgör en central del i arbetet för ökad elektrifiering och energieffektivisering. Installatörsföretagens medlemmar är i centrum för energiomställningen och bidrar i hög grad till att Sverige kan nå klimatmålen.

Du kommer in i ett spännande skede när avtalsrörelsen stundar, och där din uppgift kommer att vara att säkerställa ett gott mediestöd i avtalsrörelsen och agera som kommunikationsansvarig under denna.

Din uppgift kommer att vara att sätta branschen på mediekartan och säkerställa synlighet i medierna och i samhällsdebatten. Du arbetar ihop med övriga på Kommunikationsavdelningen och andra i organisationen som driver påverkansfrågor. Du bidrar med planer, rådgivning, idéutbyte, underlag och resonemang om konkreta nyhetsvinklar för att skapa synlighet kring våra prioriterade frågor.

Du stöttar vd och andra talespersoner med relevant material och genomför budskapsträning. I din roll arbetar du såväl strategiskt som operativt med press-och mediefrågor.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Ansvara för att ett proaktivt mediearbete genomförs för att skapa tryck i opinionsfrågor

· Sköta omvärldsbevakning, och lyfta fram och agera på relevant material

· Medierelationer – reaktivt agera

· Presstelefon

· Stöd till vd

· Budskapsträning

· Verktyg Retriever + AllEars + ViaTT

· Twitter

· Avtalsrörelse


Kandidatprofil

Kunskaper och erfarenheter

· Erfarenhet av att ha arbetat med press och media, såväl proaktivt som reaktivt, i en opinionsbildande organisation

· Kunskap om politik och samhällsfrågor samt god förståelse för nyhetslogik. Du följer utvecklingen av det digitala landskapet och kan förpacka ett budskap anpassat efter plattform och publik.

· Du är en mycket god skribent som är van vid att skriva engagerande texter för olika målgrupper, digitala kanaler som webb och sociala medier samt debattartiklar och pressmeddelanden.

· För att lyckas behöver du ha en utvecklad förmåga till samarbete, vara prestigelös och samtidigt besitta ett mått av integritet. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en demokratiskt styrd organisation.

· Relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller samhälle/ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Förmåga att driva processer och projekt mot uppsatta mål.

· Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med PR och pressfrågor eller erfarenhet från redaktion. Erfarenhet av arbete i en politisk miljö är meriterande, liksom kunskap om arbetsmarknadsfrågor.

Välkommen till en organisation och bransch där mycket händer. Det är installatö­rerna i våra medlemsföretag som gör Sveriges satsningar på en klimat- och energiomställning möjlig genom installation av ny teknik.


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning vid Installatörsföretagens kontor på Ringvägen i centrala Stockholm. I rollen rapporterar du till Installatörföretagens kommunikationschef. Installatörföretagen erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och kontinuerlig kompetensutveckling.

Installatörsföretagen tillämpar 6 månaders provanställning.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Kristina Lidvall, kristina.lidvall@brightness.se alt 0736-390941.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 1/3

Ansök här!

bottom of page