Processjurist med arbetsrättslig inriktning


Vill du bli en viktig del i utvecklingen av dotterbolaget SN Process? Svenskt Näringsliv stärker sitt arbete inom arbetsrättsområdet och söker en processjurist med arbetsrättslig inriktning.


Delar du även vår vision – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd? Då kanske rollen som Processjurist med arbetsrättslig inriktning är för dig!


Om rollen

Svenskt Näringsliv stärker arbetet inom arbetsrättsområdet med syfte att leverera en ännu mer robust service till medlemsorganisationer och medlemsföretag. Till avdelningen Arbetsrätt och föreningsjuridik söker vi nu en processjurist med arbetsrättslig inriktning. Du kommer att vara anställd av Svenskt Näringsliv och arbetet kommer främst att utföras i dotterbolaget SN Process. SN Process bildades våren 2021 och växer snabbt.


Arbetet består främst i att som ombud driva arbetsrättsliga processer genom dotterbolaget SN Process. Du får ett varierande och utvecklande arbete med en stor bredd av frågeställningar inom det arbetsrättsliga området. Du kommer att få insyn i många olika branscher och sektorer i svenskt näringsliv.


I ditt uppdrag ingår bland annat att:

  • Som ombud driva processer i domstol

  • Samverkan på det arbetsrättsliga området inom Svenskt Näringslivs-sfären men även med andra arbetsgivarorganisationer inom ramen för stående arbetsgrupper och tillfälliga adhoc-grupper. Därutöver sker omfattande informella kontakter, avstämningar och diskussioner med enskilda medlemsorganisationer i uppkommande frågor.

  • Samverka med fackliga motparter där så är aktuellt. Det kan innebära att bistå i förhandlingar som från tid till annan kan bedrivas mellan Svenskt Näringsliv och LO respektive PTK.

  • I övrigt förekommer arbetsrättslig rådgivning och att hålla i utbildningar.

Arbetsuppgifterna inom arbetsrättsgruppen är varierande och målet är att medarbetarna ska kunna, och få möjlighet att, arbeta med en bred palett av arbetsuppgifter såväl som att fördjupa sig i enskilda frågeställningar. Du rapporterar till Avdelningschef Arbetsrätt och föreningsjuridik.


Vem är du?

Vi söker dig med flera års erfarenhet av att självständigt drivit domstolsprocesser på det arbetsrättsliga området. Vi söker dig som har:

  • Goda kunskaper om svensk arbets- och processrätt

  • Kunskaper om EU-arbetsrätt är meriterande

  • Erfarenhet av att förhandla och tolka kollektivavtal är meriterande

  • Kunskap om den svenska modellen och arbetsmarknadens parter

  • Goda kunskaper i det svenska språket och med förmågan att förena god skriftlig förmåga med god muntlig framställningsförmåga

  • Jur kand eller motsvarande juristexamen

Du har stor förståelse för företagens synsätt och vi tror att du har erfarenhet av att arbeta på till exempel arbetsgivar- eller arbetstagarorganisation, domstol, advokatbyrå eller myndighet.


Arbetet består av mycket externa kontakter och du är kommunikativ, skapar förtroende och är en skicklig relationsbyggare.

Du har ett starkt samhällsintresse och trivs att arbeta i en miljö med högt tempo. Som person är du noggrann, metodisk och analytisk. Du är prestigelös, har integritet och ett starkt eget driv.


Arbetet på vår avdelning präglas av ett öppet klimat där vi har en stark teamkänsla och hjälper varandra.


Vi erbjuder


Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Vi arbetar utifrån vår vision - företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd. Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med bland annat generöst friskvårdsbidrag och försäkringar. Frågor och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid huvudkontoret på Storgatan i Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 27 november 2022, ansök gärna redan idag då intervjuer sker löpande. ANSÖK HÄR


I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se


Välkommen med din ansökan!


Om Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd".

Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur