top of page

Programchef Mänskliga rättigheter & hållbarhet, Emmaus Stockholm


Emmaus Stockholm är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som har arbetat för solidaritet och rättvisa ända sedan 70-talet. Genom insamling och secondhandförsäljning i egna butiker bidrar vi till hållbarhet och cirkulär ekonomi. Överskottet från försäljningen går till projekt och opinionsarbete för fred och mänskliga rättigheter. Våra insatser är framför allt koncentrerade till Västsahara. Vi är dessutom ett socialt företag som erbjuder arbetsträning till personer som står långt från arbetsmarknaden.


Vill du ha ett jobb där du varje dag arbetar för solidaritet och rättvisa? I en organisation som orubbligt står upp för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde?


Är du en erfaren ledare med god förmåga att både leda och utveckla dina medarbetare? Sätter du laget framför jaget?

Välkommen att söka tjänsten som chef för programavdelningen på Emmaus Stockholm.


Om rollen och avdelningen

Vi söker dig som med trygg hand tillsammans med dina medarbetare både förvaltar det vi byggt upp, men också med ett visionärt och strategiskt förhållningssätt drivs av att utveckling och ständig förbättring. Allt för att varje krona och varje arbetad timme ska göra så stor skillnad som möjligt. Du rapporterar till Generalsekreteraren, ingår i ledningsgruppen för Emmaus Stockholm och har alltid hela organisationens bästa för ögonen.


Programavdelningen består idag av två programhandläggare, en kommunikatör och en projekthandläggare. Därutöver har avdelningen studenter som genomför praktik samt medarbetare som arbetstränar.


Programverksamhetens arbete vilar på två ben: Dels arbetet med att stärka mänskliga rättigheter och vara fredsbyggande genom internationella utvecklingsprojekt i Maghreb Regionen, främst med fokus på Västsahara, och opinionsbildning kring denna fråga. Dels arbetet med projekt inom hållbar utveckling samt informations- och påverkansarbete kring återbruk, hållbarhet och cirkulär ekonomi. Verksamheten finansieras genom överskottet från vår secondhandförsäljning samt anslag från stiftelser, offentliga bidrag och gåvor.


Exempel på arbetsuppgifter

 • Driva och utveckla programavdelningens arbete enligt verksamhetsplan och mål. Planering, implementering, uppföljning, utvärdering, rapportering och lärande.

 • Inspirera, leda och utveckla dina medarbetare samt säkerställa att avdelningens arbete bedrivs i enlighet med policys och ledningssystem.

 • Utveckla den externa finansieringen av projekt.

 • Budget- och resultatansvar, säkerställa hög kvalitet och måluppfyllelse.

 • Kvalitetssäkra avdelningens arbete gentemot interna krav och externa finansiärer.

 • Inför årsmöte bereda uppföljning, utvärdering och rapportering av programgruppens arbete till förvaltnings- och verksamhetsberättelse.

Vem är du?

Du är väl förtrogen med arbete i idé- och medlemsburna organisationer, gärna med internationell verksamhet. Du är en god ledare med förmåga att se, motivera och inspirera dina medarbetare. Du är trygg, tydlig, lyhörd och empatisk. Du sätter laget före jaget och drivs av att nå dina och avdelningens mål genom metodutveckling och resultatuppföljning.


För att lyckas i rollen har du även:

 • Relevant akademisk utbildning. Exempelvis i statsvetenskap, mänskliga rättigheter, fred- och konfliktlösning, internationella utvecklingsstadier, miljövetenskap, hållbarhet, cirkulär ekonomi eller liknande.

 • God erfarenhet av personalansvar och framgångsrik utveckling av arbetsgrupper.

 • Erfarenhet av projekt- och programutveckling. Från planering och uppföljning till resultatredovisning.

 • Erfarenhet av projektfinansiering, projektansökningar och projektredovisning.

 • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 • Det är meriterande om du även behärskar arabiska, franska eller spanska.

Villkor, ytterligare information och ansökan

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Hägersten med viss möjlighet till distansarbete. Resor i tjänsten samt arbete utanför kontorstid kan förekomma.


För mer information om Emmaus Stockholm, se www.emmausstockholm.se


För ytterligare information om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristofer Myrevik, kristofer.myrevik@brightness.se, 070-306 43 17


Ansökan tas enbart emot genom länken nedan. Vänligen ladda upp både ansökningsbrev och komplett cv. Vi utvärderar kandidater löpande och ser därför fram emot din ansökan snarast möjligt. Dock senast 12 mars.


ANSÖK HÄR

bottom of page