Teknikföretagen söker Kommunikationschef
Teknikföretagen söker en erfaren och utvecklingsinriktad Kommunikationschef med uppdrag att stärka vårt kommunikations- och påverkansarbete


Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete får de tillsammans med drygt 4200 andra medlemsföretag stärkt konkurrenskraft.


Kommunikation och påverkan är en central del av Teknikföretagens uppdrag. Kommunikationen ska aktivt bidra till att stärka Teknikföretagens ledande roll i påverkansarbetet för industrins förutsättningar. Att bidra till att Teknikföretagen ska ha fortsatt högt förtroende och upplevd nytta bland medlemsföretagen samt att med internkommunikation bidra till motiverade och stolta medarbetare.


Om rollen

Som vår nya Kommunikationschef kommer du att ha ett tydligt uppdrag att utveckla och stärka Teknikföretagens kommunikations- och påverkansarbete. Avdelningen ansvarar för medlems- och marknadskommunikation, varumärke, internkommunikation samt att ge stöd och rådgivning till övriga verksamheten i kommunikations- och påverkansfrågor. Arbetet med opinionsbildning är för närvarande en integrerad del av den näringspolitiska avdelningen. Det yttersta målet är att skapa nytta för medlemsföretagen. Kommunikationsavdelningen består i dagsläget av fem medarbetare.


Du kommer in i ett spännande skede med fokus på bland annat det kommande valet, avtalsrörelse och frågor kopplat till klimat och energi samt omställning och kompetensförsörjning. Det kräver ett utvecklat och än mer strategiskt påverkans- och kommunikationsarbete. Ditt uppdrag blir att leda och driva ett förändrings- och utvecklingsarbete i nära samarbete med övriga ledningen och medarbetarna på avdelningen.


I arbetet ingår att initiera och utveckla dialogen med medlemsföretag, media och andra branschintressenter. Du upprätthåller nätverk av nyckelpersoner och företräder Teknikföretagen i interna och externa sammanhang.


I din roll arbetar du såväl strategiskt med utvecklingsarbete som med operativa kommunikationsfrågor. Du ingår i föreningsledningen och rapporterar till Teknikföretagens VD.


Vem är du?

Vi söker dig som är en trygg och erfaren chef, du trivs i din roll som ledare och drivs av att skapa resultat genom att utveckla både medarbetare och verksamhet. Du har dokumenterad erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.


Du får saker att hända och är en utpräglad lagspelare som sätter organisationens bästa först. Du är lyhörd och har förståelse för hur man förankrar och driver utveckling i en demokratiskt styrd organisation. Du trivs i en roll där du arbetar såväl strategiskt som operativt. Du är prestigelös, har integritet och en god förmåga att prioritera.


Du har gedigen erfarenhet inom kommunikationsområdet samt en strategisk blick för hur den digitala kommunikationen kan bidra till stärkt medlemsnytta. Vi ser gärna att du har erfarenhet av påverkansarbete och kunskap om politiska beslutsprocesser.


Du är kommunikativ och en skicklig relationsbyggare som trivs i rollen att företräda Teknikföretagen samt har ett stort intresse för samhällsfrågor. Du har en akademisk examen eller motsvarande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att svensk export får rätt förutsättningar. Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.


Om att arbeta på Teknikföretagen och ansökan

Teknikföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för teknikindustrin. Vi är den främsta företrädaren för svensk industri. Tillsammans står våra 4 200 medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export. Teknikföretagens uppdrag är att ge medlemsföretagen bästa möjliga konkurrenskraft och främja teknik som gör världen bättre.


Våra värdeord som genomsyrar verksamheten är: Respekterande, Engagerande, Professionella och Modiga


Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.


Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Mona Hill, tfn: 08-782 08 04, e-post mona.hill@teknikforetagen.se


I den här rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se


Välkommen med din ansökan senast 20 februari 2022. Ansök här