Två kommunikatörer till Teknikföretagen


Vill du vara med i arbetet med att utveckla och stärka Teknikföretagens kommunikations- och påverkansarbete?


Teknikföretagen söker två kommunikatörer


Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete får de tillsammans med drygt 4300 andra medlemsföretag stärkt konkurrenskraft.


Kommunikation är en central del av Teknikföretagens uppdrag och ska aktivt bidra till att Teknikföretagen har ett fortsatt högt förtroende och upplevd nytta bland medlemsföretagen. Kommunikationen ska vidare bidra till att stärka Teknikföretagens ledande roll i påverkansarbetet för industrins förutsättningar samt att med internkommunikation informera och engagera medarbetare.


Om rollerna

Som kommunikatör hos oss kommer du vara med i arbetet med att utveckla och stärka Teknikföretagens kommunikations- och påverkansarbete. På avdelningen kommer du få sex vassa kollegor, tillsammans ansvarar ni för medlems- och marknadskommunikation, kommunikationsstrategi, varumärkesarbete och redaktionellt arbete. Du rapporterar till Kommunikationschefen som sitter i Föreningsledningen.


Du kommer in i ett spännande skede där vi har stort fokus på strategi och varumärke, samtidigt som vi som bransch- och arbetsgivareorganisation driver många viktiga frågor för att stärka svenska industriföretag – kompetensförsörjning, elförsörjning, NATO-medlemskap och Sveriges EU-ordförandeskap för att nämna några.


Vi stärker nu upp med två kommunikatörer som blir viktiga i vårt utvecklingsarbete – en med särskild kunskap om extern webb och sociala medier, och en som i tillägg till externt redaktionellt arbete kommer ha utvecklingsansvar för internkommunikation.


I rollen som kommunikatör med särskilt fokus på extern webb och sociala medier kommer du:

 • Ansvara för utvecklingen av www.teknikforetagen.se (EPI12)

 • Ta fram och utveckla vår social media-strategi

 • Vara redaktör för innehåll på webben och sociala medier inkl. annonsering sociala medier

I rollen som kommunikatör med ansvar för redaktionellt arbete samt utvecklingsansvar för internkommunikation kommer du:

 • Tillsammans med vår digitaliseringschef ansvara för den strategiska utvecklingen av vårt intranät (Sharepoint)

 • Ansvara för vår interna redaktionsgrupp för intranätet och publicera innehåll, nyheter mm

 • Systemansvar för vårt intranät

 • Publicering av nyheter samt strategisk utveckling och plan framåt för vårt intranät

 • Hantera och vidareutveckla våra interna kommunikationsinsatser, ex månadsmöten

För båda rollerna ingår att:

 • Bistå organisationen med grafisk produktion och utveckling av vår grafiska profil (Adobe) för extern och intern kommunikation

 • På egen hand eller med externt stöd stötta organisationen med filmproduktion

 • Koncept för, material till samt spridning av medlemskommunikation

Exakt hur rollfördelningen blir mellan dig och din kollega beslutar vi beroende på din spetskompetens och din erfarenhet. Vi kommer ha ett redaktionellt arbetssätt och det finns stora möjligheter att påverka de dagliga rutinerna.


Vem är du?

Vi söker dig som har några av dessa erfarenheter:

 • God kunskap om hur sociala medier kan stärka ett varumärke

 • Skicklig skribent

 • Erfarenhet av att driva webbprojekt, gärna i Episerver

 • Erfarenhet av arbete med socialt intranät (Sharepoint)

 • Erfarenhet av grafisk produktion och goda kunskaper i Adobe

 • Erfarenhet av att producera film

 • Van att projektleda kommunikationsinsatser

Som person är du självgående, har fokus på kommunikationens nytta och mål, och är lösningsorienterad. Du trivs i en roll där du arbetar såväl strategiskt som operativt. Du är prestigelös, har integritet och en god förmåga att prioritera. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att svensk export får rätt förutsättningar. Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.


Om att arbeta på Teknikföretagen och ansökan

Teknikföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för teknikindustrin. Vi är den främsta företrädaren för svensk industri och tillsammans står våra 4 300 medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export. Teknikföretagens uppdrag är att ge medlemsföretagen bästa möjliga konkurrenskraft och främja teknik som gör världen bättre.


Våra värdeord som genomsyrar verksamheten är: Respekterande, Engagerade, Professionella och Modiga


Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.


I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se


Låter det intressant? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 november 2022. Ansök här


Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.