Två ombudsmän till HSB Stockholm


Medlemsavdelningen på HSB Stockholm stärker laget för att fortsätta leverera bästa medlemsnyttan! Nu söker vi två ombudsmän. En med fokus på samverkan och verksamhetsutveckling och en med fokus på utbildning.


HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som ägs och styrs av 670 000 medlemmar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och du kan vara säker på att vi ser och uppmuntrar ditt driv. Du blir också del av något större – våra medarbetare skapar framtidens hållbara boenden tillsammans med våra medlemmar – välkommen att bli en del av HSB!


På medlemsavdelningen arbetar vi med att säkerställa medlemsnyttan för våra medlemsföreningar och våra individuella medlemmar. Det innebär att vi arrangerar träffar och utbildningar, stöttar styrelseledamöter i deras arbete, driver arbetet med HSB-ledamoten, hjälper till med stadgerevisioner, arbetar med individuella medlemskapet och bosparandet samt företräder HSBs medlemmar i bostadspolitiska frågor.


Uppdraget

Uppdraget som ombudsman på HSB Stockholm är en bred och varierande roll, du har ansvar för 2-3 distrikt, utbildar förtroendevalda, ger stöd och råd till förtroendevalda samt genomför olika aktiviteter för medlemmarna.


Rollen som ombudsman med fokus på samverkan och verksamhetsutveckling är en nyinrättad roll. Uppdraget innebär att stärka, och bygga systematik för, samverkan och erfarenhetsutbytet mellan verksamheterna för medlem och förvaltning. Med syfte att skapa stärkt kund- och medlemsnytta.


I rollen som ombudsman med fokus på utbildning ansvarar du för att arrangera och hålla i utbildningar för bostadsrättsföreningarnas styrelseledamöter, ordföranden, valberedningar och revisorer mfl.


Som ombudsman på HSB Stockholm blir du en del av drygt tio medarbetare på medlemsavdelningen. Du rapporterar till medlemschefen. Självklart vill du bidra till vår mest uppskattade medlemsförmån genom att själv ta rollen som HSB-ledamot hos en eller ett par av våra medlemsföreningar.


Kandidatprofil

Vi söker dig som är en duktig relationsbyggare. Du har förmågan att snabbt skapa förtroende och att etablera ett framgångsrikt samarbete med förtroendevalda och medlemmar samt kollegor inom andra delar av organisationen.


Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en kombination av förståelse för förvaltningstjänster och erfarenhet från föreningsliv.


För rollen med fokus på samverkan/verksamhetsutveckling tror vi att du har erfarenhet av fastighetsförvaltning och gärna förvaltarutbildning. I den andra rollen har du erfarenhet av att framgångsrikt hålla utbildningar och en starkt pedagogisk ådra. För båda rollerna krävs utbildning på lägst gymnasienivå. Du har goda IT-kunskaper eftersom digitala arbetssätt är en självklarhet för oss.


Du är positiv, engagerad och lösningsorienterad med ett starkt eget driv och förmågan att i många lägen leda dig själv.


Att arbeta på HSB Stockholm

Anställningen är en fast anställning som inleds med sex månaders provanställning. Du kommer att utgå ifrån HSB Stockholms kontor på Kungsholmen.


Vi erbjuder ett varierande arbete i en bransch som utvecklas. Du kommer att tillhöra ett trevligt gäng på medlemsavdelningen. Här får du ta stort eget ansvar och har möjlighet att utvecklas.


HSB Stockholm erbjuder ett antal förmåner; exempelvis kortare arbetstid under sommaren och 3 500 kronor per år i friskvårdsbidrag. Att du ska kunna ha en balans mellan arbete och fritid ser vi som en förutsättning för att du ska må bra och lyckas i rollen.


Vi arbetar aktivt med vår värdegrund, jämställdhet och mångfald. Allt vi gör ska genomsyras av Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan.


Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti 2022. Ansök här

Ange i ansökan om du söker tjänsten som Ombudsman med fokus på Samverkan/verksamhetsutveckling alternativt Ombudsman med fokus på utbildning


I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se eller Kristina Lidvall, 0736-39 09 41, e-post: kristina.lidvall@brightness.se


Om HSB Stockholm SB Stockholm är den största av landets 26 regionala HSB-föreningar. Varje dag jobbar omkring 600 medarbetare med att leverera marknadens bästa medlems- och förvaltningstjänster åt våra viktiga ägare - våra 182 000 medlemmar. Vårt tjänsteerbjudande är brett och innefattar nyproducerade bostadsrätter, hyresrätter, bosparande och medlemskap för bostadsrättsföreningar och individuella medlemmar. Vi erbjuder också förvaltningstjänster och tjänster inom fastighetsutveckling för både bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare.


Hållbarhet i vårt DNA Hållbarhet är en av våra kärnvärderingar och ska genomsyra allt vi gör. Och vi menar allvar. För fjärde året i rad är HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 21 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket inom kategorin fastigheter.


Vi arbetar med hållbarhet utifrån ett socialt, ekonomiskt och ett ekologiskt perspektiv. För oss betyder hållbarhet allt från mångfald och vår klimatpåverkan till socialt ansvarstagande bland våra medlemmar, kunder och medarbetare. HSB har i snart 100 år varit en viktig samhällsaktör som bidragit till ett hållbart och inkluderande samhälle. Det vill vi fortsätta att göra.


Attraktiv arbetsgivare HSB Stockholm är medlem i Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, vilket ger våra medarbetare schyssta villkor, trygga och moderna kollektivavtal och bra pensionslösningar. Vi är stolta över att vi finns med på Academic Works YPAI-lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. Vi är också stolta över att Nyckeltalsinstitutet har tilldelat HSB Stockholm certifieringen Excellent arbetsgivare som ett av branschens mest jämställda företag.